+31 341 – 558966 | info@stichtingdeklink.nl

Klinkboerderij 40 jaar

'40 jaar Klinkboerderij 's Heeren Loo in Ermelo: 'zorgen voor een dier maakt echt gelukkig'

De bewoners en medewerkers van het woonzorgpark ‘s Heeren Loo in Ermelo zijn er maar wat blij mee: De Klinkboerderij. En niet alleen zij zijn trots. Harry Schaaphok en Henk Hop staan al jaren met veel enthousiasme aan het roer van stichting De Klink die de bouw van de boerderij mogelijk maakte. 
Stichting De Klink is een stichting die zich inzet om projecten te financieren voor bewoners van het zorgpark. Zo willen zij het leven van bewoners van ’s Heeren Loo aangenamer maken. Hun grootste project, De Klinkboerderij, bestond 14 april alweer veertig jaar. Bij aankomst op de boerderij valt meteen de diversiteit aan dieren op: herten, kalfjes, geiten, kippen, konijnen, een pauw en een ezel. De dieren zorgen voor veel enthousiasme bij de cliënten van de boerderij. Een jongeman loopt met een kalfje aan de hand en staat de krant maar al te graag te woord: ,,Ik ben zelf op een boerderij geboren en ik heb altijd al met koeien gewerkt. Ik heb echt een klik met deze dieren. Het helpen verzorgen van de kalfjes is dan ook helemaal mijn ding.’’ Iets verderop kom ik een cliënt tegen die glundert bij het vasthouden van een babykonijn. ,,Ik kom hier graag op de boerderij om voor de konijnen en de vogels te zorgen. Ik verzorg het liefst de kleine dieren.’’

Verzorgen van dieren en buitenleven

Begeleider en beheerder van de boerderij Aart Hagen vertelt: ,,Het verzorgen van die dieren is iets dat heel waardevol is voor de cliënten die op de Klinkboerderij werken. Zij hebben geen kinderen, maar hebben wel de behoefte om zorg te dragen. Dan is zorg dragen voor een dier iets dat hen echt gelukkig maakt.’’ Ook het buitenleven speelt een belangrijke rol voor de cliënten. ,,Het zijn mensen die graag buiten willen zijn. Zonder deze boerderij, raken zij binnen opgesloten’’, aldus Aart. Niet alleen bewoners van het zorgpark werken op de Klinkboerderij. Mensen van buitenaf zijn ook welkom om hun handen uit de mouwen te steken. Aart vertelt: ‘Voor iedereen die zich bij ons aanmeldt, zoeken we een passende plek. Zelfs voor mensen die blind zijn weten we wat te verzinnen. Echt iedereen is hier welkom.’

Rolstoelvriendelijke moestuin

In die veertig jaar heeft de boerderij behoorlijk wat ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is er een kantine gebouwd waar cliënten wat met elkaar kunnen eten en drinken en is er een schuur bijgebouwd voor de dieren. Dit allemaal is mogelijk gemaakt door stichting De Klink. Ook nu maakt stichting De Klink mooie dingen mogelijk. Zo wordt er binnenkort een moestuin geopend, die zojuist rolstoelvriendelijk is gemaakt. De cliënten dragen ook hun steentje bij aan het realiseren van deze tuin en mogen dan natuurlijk zelf hun groente gaan kweken in de toekomst. ‘Naast deze moestuin willen we ook een beleeftuin realiseren. In deze beleeftuin kunnen bijvoorbeeld kinderen komen knuffelen met dieren. Verder zouden we graag een educatieruimte willen om klassen van basisscholen te kunnen ontvangen. Dat gebeurt nu ook wel, maar moet tussen de bedrijven door. Zeker bij slecht weer is dat wel eens lastig’, aldus Aart.

Tekst geschreven door Jochem Kok / BDU media


Wist u dat alle droomprojecten van Stichting de Klink worden betaald door Stichting Bewindvoerder 's Heeren Loo? Dit gaat om een bedrag van €150.000 per twee jaar!